Parterapi

Systemisk parterapi
 
Når man som par har brug for at komme i parterapi kan man tænke at det er for at finde hinanden igen. Men det er ikke altid det, det handler om. Det, det handler om, er at finde klarhed over hvor man selv står, og ikke mindst hvor man står i forholdet til sin partner.
 
Klarhed om sit eget ståsted er en nødvendighed for at kommunikere ordentligt med hinanden.  Dette gælder både i en situation, hvor I skal finde ud af hvordan i bedst kommer videre hver for sig, men i lige så høj grad i den situation hvor I ved I skal være sammen men ikke kan finde ud af hvad i skal stille op med de konflikter som er imellem jer.
 
Her kan jeg som psykolog hjælpe jer på vej. Dels med at forstå hinandens udgangspunkt bedre, men også igennem til at forstå og kommunikere jeres eget ståsted, så det ikke skaber konflikter imellem jer.
 
Jeg arbejder ud fra et systemisk udgangspunkt, hvilket betyder at begge ståsteder skal belyses og forstås af begge parter, for at gøre det muligt at kommunikere ordentligt.  Det er altså ikke nok at forstå sit eget udgangspunkt, man er også nødt til at forstå den anden uden at gå i forsvarsposition for sig selv.